Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Lekka sałatka z tuńczykiem i szparagami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Lekka sałatka z tuńczykiem i szparagami to przepis na smaczne drugie śniadanie. Tuńczyka można zastąpić gotowanym kurczakiem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałata masłowa
  • 1 puszka  tuńczyk
    w kawałkach
  • 1/2 pęczki  szparagi
    białe
  • 1 sztuka  pomidory
  • 1 kawałek  ser feta
  • oliwa
  • zioła prowansalskie
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ze szparagów odetnij zdrewniałe końcówki. Główki gotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru przez 4 minuty. Następnie odcedź i wystudź.
  2. Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidora i fetę pokrój w kostkę. Tuńczyka dokładnie odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie składniki przełóż do miski. Całość delikatnie skrop oliwą. Posyp ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekko i zdrowo


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE