Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 opakowanie miksu sałat
1 opakowanie fety
1 opakowanie pomidorków koktajlowych
garść ziaren słonecznika
15 dag szynki parmeńskiej
- Sos
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu
2 łyżki oliwy
zioła do sałatek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę rozłóż na talerzu. Dodaj pokrojone pomidorki i fetę. Wierzch posyp ziarnami słonecznika. Szynkę pokrój w plastry. Każdy plaster zwiń w rulonik i rozłóż równomiernie na sałatce.
- Sos: Ocet wymieszaj z miodem, oliwą i ziołami. Gotowym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: przyślij przepis!