Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.05.2022 Imieniny: Iwony i Dezyderego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Lekka sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  miksu sałat
  • 1 opakowanie  fety
  • 1 opakowanie  pomidorków koktajlowych
  • garść ziaren słonecznika
  • 15 dag  szynki parmeńskiej
    Sos
  • 2 łyżki  octu balsamicznego
  • 1 łyżka  miodu
  • 2 łyżki  oliwy
  • zioła do sałatek

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę rozłóż na talerzu. Dodaj pokrojone pomidorki i fetę. Wierzch posyp ziarnami słonecznika. Szynkę pokrój w plastry. Każdy plaster zwiń w rulonik i rozłóż równomiernie na sałatce.
  2. Sos: Ocet wymieszaj z miodem, oliwą i ziołami. Gotowym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE