Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Litewska sałatka z łososiem i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z łososia
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 szklanka  majonezu
  • 1 sztuka i 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • 1-2 łyżki  chrzanu

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę obierz, umyj i ugotuj na niej wywar. Rybę umyj i wrzuć do gotującego się wywaru warzywnego. Gotuj wszystko razem przez 20 minut. Następnie wymij i pokrój na kawałki.
  2. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach, obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę.
  3. Rybę, ziemniaki oraz ogórki wrzuć do miski. Dodaj chrzan i szczypiorek. Dopraw do smaku i wymieszaj.
  4. Majonez wymieszaj z sokiem z cytryny i powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj. Podawaj z ciemnym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE