Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie mieszanki sałat
200 g piersi z kurczaka
100 g groszku z puszki
1 sztuka puszka mandarynek
100 g marchewki konserwowej
garść posiekanej rzeżuchy
3 łyżki majonezu
sól himalajska
pieprz kolorowy z młynka
2 łyżki oleju ryżowego
1 łyżka przyprawy z gyrosa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, pokrój w cienkie paski, oprósz przyprawą do gyrosa. Przełóż mięso na patelnię, podlej 2 łyżkami oleju ryżowego i odstaw na 15 minut. Po tym czasie usmaż kurczaka na dużym ogniu na rumiano i odstaw do wystygnięcia.
- Miks sałat umyj, osusz i wsyp do miski. Groszek, marchewkę i mandarynki dokładnie odsącz z zalewy, dodaj do sałaty i delikatnie wymieszaj.
- Następnie dodaj mięso i całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę polej majonezem, posyp rzeżuchą i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników