Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 kg marchew
1 łyżeczka bazylia
posiekana1 łyżeczka cząber
posiekany1 łyżeczka tymianek
posiekany2 łyżki masło
1 łyżka wermut
1/2 szklanki jogurt naturalny
1 łyżka mąka
1 szczypta cukier
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew obierz, umyj i pokrój w słupki. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim marchewki. Po chwili podlej niewielką ilością wody wymieszaną z wermutem. Duś wszystko do miękkości. Na koniec dopraw do smaku ziołami, solą oraz cukrem.
- W miseczce wymieszaj mąkę z jogurtem i zagęść mieszanką duszącą się marchewkę.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa