Dzisiaj jest: Środa, 22.03.2023 Imieniny: Bogusława i Katarzyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Marchewka w ziołach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Marchewka w ziołach to przepis na ciepłą sałatkę, która będzie świetnym dodatkiem do dań mięsnych.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  marchew
  • 1 łyżeczka  bazylia
    posiekana
  • 1 łyżeczka  cząber
    posiekany
  • 1 łyżeczka  tymianek
    posiekany
  • 2 łyżki  masło
  • 1 łyżka  wermut
  • 1/2 szklanki  jogurt naturalny
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 szczypta  cukier
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew obierz, umyj i pokrój w słupki. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim marchewki. Po chwili podlej niewielką ilością wody wymieszaną z wermutem. Duś wszystko do miękkości. Na koniec dopraw do smaku ziołami, solą oraz cukrem.
  2. W miseczce wymieszaj mąkę z jogurtem i zagęść mieszanką duszącą się marchewkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Zobacz więcej na temat:

marchewziołaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE