Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
3 kg pieczarek
4 szklanki wody
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
1 sztuka koncentrat pomidorowy
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki soli
ziele angielskie
pieprz w ziarnach
liść laurowy
cebule bułka tarta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki wypłucz i dobrze osusz (możesz je też obgotować). Wymieszaj je w lekko osolonym jajku, a następnie w bułce tartej i usmaż na złoto na rozgrzanym oleju.
- Z pozostałych składników przygotuj zalewę.
- Pieczarki włóż do litrowych słoików. Dodaj do każdego przyprawy i pokrojoną w piórka cebulę. Następnie zalej gorącą zalewą i zakręć.
- Najlepiej smakują po 1-2 dniach.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka