Dzisiaj jest: Środa, 18.05.2022 Imieniny: Feliksa i Aleksandry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Marynowane pieczarki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 kg  pieczarek
  • 4 szklanki  wody
  • 1/2 szklanki  octu
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1 sztuka koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 2 łyżeczki  soli
  • ziele angielskie
  • pieprz w ziarnach
  • liść laurowy
  • cebule bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki wypłucz i dobrze osusz (możesz je też obgotować). Wymieszaj je w lekko osolonym jajku, a następnie w bułce tartej i usmaż na złoto na rozgrzanym oleju.
  2. Z pozostałych składników przygotuj zalewę.
  3. Pieczarki włóż do litrowych słoików. Dodaj do każdego przyprawy i pokrojoną w piórka cebulę. Następnie zalej gorącą zalewą i zakręć.
  4. Najlepiej smakują po 1-2 dniach.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE