Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie mieszanki sałat (krucha, lodowa, rukola, czerwona)
150 g białego sera
250 g kabanosów
1 pęczek świeżej mięty
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu jabłkowego
1/2 łyżeczki tymianku
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałaty umyj, osusz, porwij na kawałki i ułóż na półmisku. Wierzch posyp pokruszonym serem, pokrojonymi w ukośne kawałki kabanosami oraz listkami mięty.
- Oliwę wymieszaj z octem jabłkowym, tymiankiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Przed podaniem udekoruj sałatkę ziołami.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników