Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Miętowa sałatka z serem i kabanosami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mieszanki sałat (krucha, lodowa, rukola, czerwona)
  • 150 g  białego sera
  • 250 g  kabanosów
  • 1 pęczek  świeżej mięty
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki  tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty umyj, osusz, porwij na kawałki i ułóż na półmisku. Wierzch posyp pokruszonym serem, pokrojonymi w ukośne kawałki kabanosami oraz listkami mięty.
  2. Oliwę wymieszaj z octem jabłkowym, tymiankiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Przed podaniem udekoruj sałatkę ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE