Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki banan
- 250 g truskawki
- 2 łyżki rodzynki
- 1 gałązka winogrona
mała, jasne - 1/2 szklanki sok z cytryny
- 3 łyżki mięta
świeża, posiekana - 1 łyżka likier miętowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Truskawki opłucz, osącz, oczyść z szypułek. Większe truskawki pokrój na nieduże cząstki.
- Banany obierz, pokrój w plasterki i obficie skrop sokiem z cytryny.
- Winogrona umyj, osusz, oberwij z gałązek. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Polej wszystko pozostałym sokiem z cytryny i wstaw do lodówki. Przed podaniem polej likierem, wymieszaj i posyp miętą.
Źródło przepisu: Twoje przepisy