Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Miętowa sałatka z truskawkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Miętowa sałatka z truskawkami to przepis na orzeźwiające danie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki  banan
  • 250 g  truskawki
  • 2 łyżki  rodzynki
  • 1 gałązka  winogrona
    mała, jasne
  • 1/2 szklanki  sok z cytryny
  • 3 łyżki  mięta
    świeża, posiekana
  • 1 łyżka  likier miętowy

Sposób przyrządzania:

  1. Truskawki opłucz, osącz, oczyść z szypułek. Większe truskawki pokrój na nieduże cząstki.
  2. Banany obierz, pokrój w plasterki i obficie skrop sokiem z cytryny.
  3. Winogrona umyj, osusz, oberwij z gałązek. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Polej wszystko pozostałym sokiem z cytryny i wstaw do lodówki. Przed podaniem polej likierem, wymieszaj i posyp miętą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Zobacz więcej na temat:

miętatruskawkiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE