Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki ogórek zielony
duże1 opakowanie mix sałat
1 sztuka mango
dojrzałe2 sztuki jabłka
100 g żurawina suszona
100 g rodzynki
200 g orzechy brazylijskie
1 łyżeczka miód
1 szczypta chili (przyprawa)
sól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mix sałat przekładamy do miski, ogórki kroimy według uznania w kostkę lub plasterki, jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy.
- Następnie dodajemy żurawinę, rodzynki i orzechy.
- Przystępujemy do zrobienia dressingu: mango obieramy i blendujemy, dodajemy łyżeczkę miodu, sól i pieprz oraz szczyptę chilli. Gotowy dressing dodajemy do sałatki.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl