Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 400 g piersi z indyka
- 400 g roszponki
- 2 sztuki jabłka
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki octu jabłkowego
- olej
- sól
- pieprz
- kilka orzechów włoskich
- 1 opakowanie serka wiejskiego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Indyka pokrój w kostkę, oprósz solą oraz pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Do miski przełóż roszponkę. Dodaj podsmażone mięso i 2 pokrojone w plasterki jabłka. W oddzielnej misce wymieszaj oliwę, cukier oraz ocet jabłkowy. Sosem polej sałatkę.
- Gotową sałatkę rozłóż na talerze. Każdą porcję dopełnij orzechami włoskimi i serkiem wiejskim.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku