Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki cykorie
100 g rodzynek
kiść czerwonych winogron
2 sztuki kiwi
5 plastrów ananasa
6 sztuk brzoskwiń
2 sztuki banany
250 g śmietany
1 opakowanie cukru waniliowego
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z cykorii wytnij głąby. Oddziel liście, umyj, osusz i pokrój w paski. Rodzynki zalej gorącą wodą, odstaw, a gdy napęcznieją, odcedź.
- Winogrona umyj, osusz, przetnij na połówki. Kiwi obierz i razem z brzoskwiniami oraz ananasami pokrój w paski. Owoce oraz cykorię wrzuć do miski, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Banany obierz i zmiksuj ze śmietaną i cukrem. Powstałym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis