Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka jabłka
- 1 sztuka banan
- 1 sztuka gruszka
- 1 sztuka mango
- 1 sztuka pomarańcze
- 1 sztuka brzoskwinia
- 1 sztuka chili papryczka
- 1 sztuka ogórek zielony
- 1 łyżka powidła
śliwkowe - sok z cytryny
do smaku - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jabłko, banana, gruszkę, mango oraz ogórek obierz, pokrój w drobną kostkę i skrop lekko osoloną wodą. Papryczkę chili oczyść z nasion i posiekaj.
- Pomarańczę i brzoskwinię obierz ze skórki, podziel na cząstki. Z pomarańczy usuń białe błonki po czym razem z brzoskwinią pokrój ją w kostkę.
- Owoce z ogórkiem odsącz, włóż do miski, dodaj pomarańczę i brzoskwinię.
- Powidła przetrzyj przez sito, dopraw sokiem z cytryny i posiekaną papryczką chili. Wymieszaj z sałatką.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa