Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1/2 sztuki żółtej papryki
- 1/2 sztuki zielonej papryki
- 2 sztuki łodygi selera naciowego
- 2-3 sztuki korniszony
- 1/2 sztuki cebuli
- 1/2 sztuki pęczka koperku
- 1/4 szklanki oleju rzepakowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w cienkie paseczki. Selera i ogórki pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
- Olej wymieszaj z sokiem z cytryny oraz miodem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej wymieszane w misce warzywa.
Źródło przepisu: przyślij przepis!