Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka czerwona papryka
1/2 sztuki żółtej papryki
1/2 sztuki zielonej papryki
2 sztuki łodygi selera naciowego
2-3 sztuki korniszony
1/2 sztuki cebuli
1/2 sztuki pęczka koperku
1/4 szklanki oleju rzepakowego
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w cienkie paseczki. Selera i ogórki pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
- Olej wymieszaj z sokiem z cytryny oraz miodem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej wymieszane w misce warzywa.
Źródło przepisu: przyślij przepis!