Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Paprykowa sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 2 sztuki łodygi selera naciowego
  • 2-3 sztuki korniszony
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/4 szklanki  oleju rzepakowego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżka  miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w cienkie paseczki. Selera i ogórki pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
  2. Olej wymieszaj z sokiem z cytryny oraz miodem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej wymieszane w misce warzywa.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE