Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka ogórek zielony
wężowy2 łyżki natka pietruszki
posiekana3 łyżki jogurt grecki
3 ząbki czosnek
sól
do smakupieprz czarny
do smaku5 liści sałata
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórek obierz ze skórki i potnij w cienkie paski. Z dwóch pasków ogórka zwiń różyczkę. Pozostałe ogórki przełóż do miski i oprósz solą oraz pieprzem.
- Czosnek obierz, posiekaj i dodaj do ogórków razem z jogurtem. Delikatnie wymieszaj.
- Półmisek wyłóż liśćmi sałaty i wyłóż na nią ogórki. Udekoruj różyczką z ogórka.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników