Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
30 dag pełnoziarnistego makaronu świderki
1 sztuka czerwona papryka
2 łyżki kaparów
kilka gałązek natki pietruszki
sól
- Sos
2 łyżki majonezu
4 łyżki śmietany 18%
chili
czosnek granulowany
suszona natka pietruszki
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedź i ostudź.
- Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę. Wymieszaj z natką pietruszki, makaronem i kaparami.
- Sos: Śmietanę wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, natką pietruszki oraz chili i czosnkiem. Polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: przyślij przepis!