Dzisiaj jest: Niedziela, 05.12.2021 Imieniny: Kryspina i Saby



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pikantna sałatka z papryką i kaparami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 30 dag  pełnoziarnistego makaronu świderki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 łyżki  kaparów
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
    Sos
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  śmietany 18%
  • chili
  • czosnek granulowany
  • suszona natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedź i ostudź.
  2. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę. Wymieszaj z natką pietruszki, makaronem i kaparami.
  3. Sos: Śmietanę wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, natką pietruszki oraz chili i czosnkiem. Polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE