Dzisiaj jest: Niedziela, 16.03.2025 Imieniny: Izabeli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryżowa sałatka z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ryżową sałatkę z tuńczykiem najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  ryż
  • sól
    do smaku
  • 1 łyżka  masło
  • 1 opakowanie  warzywa na patelnię
    marchew, groszek zielony, papryka i kukurydza
  • 6 łyżek  oliwa
  • 1 puszka  tuńczyk
    w wodzie
  • 1/3 łyżeczki  papryka (przyprawa)
    słodka
  • 1 łyżeczka  zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż opłucz, osącz. Zagotuj 3 szklanki osolonej wody z łyżką masła, wrzuć ryż. Gdy się zagotuje, przykryj, zdejmij z ognia, zawiń w kocyk i odstaw na 30 minut.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć na nią warzywa. Podsmaż, aż będą miękkie.
  3. Tuńczyka osącz. Ryż i warzywa ostudź, wymieszaj. Dodaj tuńczyk i pozostałą oliwę roztartą z papryką i ziołami prowansalskimi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE