Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2024 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałata rzymska z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 130 g  tuńczyka rozdrobnionego w wodzie
  • 100 g  mieszanki sałat z sałatą rzymską
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 7 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1/2 sztuki pęczka drobnego szczypiorku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę opłucz i osusz. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Obraną cebulę pokrój w półplasterki.
  3. Tak przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki i przypraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
  4. Jogurt połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i polej sałatkę.
  5. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem, a przed podaniem dokładnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE