Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałata z jajkiem i rzodkiewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałata z jajkiem i rzodkiewką to przepis na szybką sałatkę na śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 główka  sałata lodowa
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 pęczek  rzodkiewka
  • 1 sztuka  ogórek
    świeży
  • 1 pęczek  szczypiorek
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz i drobno pokrój. Ogórek i rzodkiewki umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, odciśnij nadmiar soku.
  2. Szczypior opłucz, osusz i posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w plastry.
  3. Jajka rozłóż na talerzu. Sałatkę, rzodkiewki i ogórek wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku i wyłóż na jajka. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekko i zdrowo


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE