Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 główka sałata lodowa
- 2 sztuki jajka
- 1 pęczek rzodkiewka
- 1 sztuka ogórek
świeży - 1 pęczek szczypiorek
- 2 łyżki jogurt naturalny
- pieprz
do smaku - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz i drobno pokrój. Ogórek i rzodkiewki umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, odciśnij nadmiar soku.
- Szczypior opłucz, osusz i posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w plastry.
- Jajka rozłóż na talerzu. Sałatkę, rzodkiewki i ogórek wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku i wyłóż na jajka. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo