Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 garści sałata masłowa
4 sztuki rzodkiewki
3 łyżki jogurt naturalny
1 łyżka majonez
lightsól
do smakupieprz
do smaku2 garści zielenina
garść natka pietruszki, szczypiorek, koperek, mięta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Przełóż liście do miski.
- Rzodkiewkę umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowaną rzodkiewkę przełóż do oddzielnej miski. Dodaj posiekaną zieleninę oraz jogurt i wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku i powstałym sosem polej sałatę.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo