Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałata z wiosennym sosem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałata z wiosennym sosem to świetny dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 garści  sałata masłowa
  • 4 sztuki  rzodkiewki
  • 3 łyżki  jogurt naturalny
  • 1 łyżka  majonez
    light
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 garści  zielenina
    garść natka pietruszki, szczypiorek, koperek, mięta

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Przełóż liście do miski.
  2. Rzodkiewkę umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowaną rzodkiewkę przełóż do oddzielnej miski. Dodaj posiekaną zieleninę oraz jogurt i wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku i powstałym sosem polej sałatę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekko i zdrowo


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE