Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałata ze szparagami i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałata ze szparagami i pomidorami to przepis na zdrową i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  szparagi
  • 1 główka  sałata
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1 sztuka  jajka
    ugotowane na twardo
  • 1 łyżka  szczypior
    posiekany
  • 3 łyżki  oliwa
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • musztarda
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi umyj, odetnij końce i obierz. Ugotuj w lekko osolonym i osłodzonym wrzątku, osącz.
  2. Jajko obierz, posiekaj. Pomidory umyj, pokrój w kostkę. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, odrobiną musztardy, szczypiorkiem, a następnie z jajkiem i pomidorami. Szparagi pokrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z połową sosu, odstaw na kilka minut do lodówki. Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki.
  3. Sałatę i szparagi ułóż warstwami w salaterce. Dodaj resztę sosu i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE