Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 sztuki filiżanki sałatki jarzynowej z majonezem
2 sztuki jajka ugotowane na twardo
kilka listków natki pietruszki
2 łyżeczki twarożku
1 pęczek szczypiorku
4 sztuki ziarna czarnego pieprzu
2 sztuki zielone groszki
4 sztuki chipsy z pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Porcje sałatki ubij w niewysokich naczynkach i wstaw do lodówki do schłodzenia.
- Przygotuj króliczki - obierz jajka, odrobiną gęstego twarogu przymocuj pyszczek z groszkiem i listkami natki w roli wąsów, podobnie zamocuj oczy z ziarenek pieprzu. Uszy zrób z pietruszki - cienkie długie plasterki zesmaż krótko na oleju na chipsy, gdy ostygną i zesztywnieją, wbij je w jajko.
- Sałatkę wyjmij na talerzyki, posyp posiekanym szczypiorkiem. Na trawce ze szczypiorku posadź króliczka.
Źródło przepisu: moje smaki życia