Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka acapulco


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  pomidorów
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 100 g  brukselki
  • 8 sztuk liści sałaty
  • 150 g  ogórków
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 szklanka  sosu tatarskiego
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę odsącz z zalewy. Brukselki umyj, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia.
  2. Pomidory, ogórki oraz sałatę umyj, osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Dodaj do niej pokrojone w paski pomidory oraz ogórki.
  3. Warzywa polej sosem tatarskim i skrop sokiem z cytryny. Wierzch posyp posiekanym koperkiem i udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE