Dzisiaj jest: Środa, 12.05.2021 Imieniny: Dominika i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka alpejska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka wędzona pierś z kurczaka
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • słoik selera konserwowego
  • puszka ananasów
  • 4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wędzoną pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Kukurydzę i fasolę dokładnie odsącz z zalewy. Seler odsącz i drobno posiekaj. Plastry ananasa odsącz i pokrój w kostkę.
  2. Tak przygotowane składniki przełóż do miski, dodaj majonez i wymieszaj. Następnie dodaj sól oraz pieprz do smaku i wszystko razem ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE