Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka brokuł
- 150 g boczek wędzony
- 1/2 sztuki papryka czerwona
- 1/2 sztuki papryka żółta
- 100 g ser feta
- 3 łyżki żurawina
suszona - 3 łyżki majonez
- 2 łyżki jogurt naturalny
- sól
do smaku - pieprz kolorowy
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź, wystudź.
- Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Ser feta pokrój w kostkę. Boczek również pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni na rumiano.
- Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj żurawinę i wymieszaj.
- W oddzielnej misce wymieszaj jogurt i majonez. Sosem polej sałatkę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Warzywa tanie zdrowie