Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka brokuł
150 g boczek wędzony
1/2 sztuki papryka czerwona
1/2 sztuki papryka żółta
100 g ser feta
3 łyżki żurawina
suszona3 łyżki majonez
2 łyżki jogurt naturalny
sól
do smakupieprz kolorowy
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź, wystudź.
- Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Ser feta pokrój w kostkę. Boczek również pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni na rumiano.
- Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj żurawinę i wymieszaj.
- W oddzielnej misce wymieszaj jogurt i majonez. Sosem polej sałatkę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Warzywa tanie zdrowie