Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka duży brokuł
- 30 dag makaronu świderki
- 3 sztuki marchewki
- 6-7 sztuk parówek
- 1 sztuka mały jogurt naturalny
- kilka łyżek majonezu
- czosnek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Parówki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni bez tłuszczu.
- Marchewki pokrojone w kostkę, brokuły podzielone na różyczki oraz makaron ugotuj osobno w osolonej wodzie.
- Wszystkie składniki sałatki ostudź i przełóż do jednej miski.
- Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, dopraw solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Połącz sałatkę z sosem i wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka