Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka brokułowa z makaronem i parówkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży brokuł
  • 30 dag  makaronu świderki
  • 3 sztuki marchewki
  • 6-7 sztuk parówek
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • kilka łyżek majonezu
  • czosnek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Parówki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni bez tłuszczu.
  2. Marchewki pokrojone w kostkę, brokuły podzielone na różyczki oraz makaron ugotuj osobno w osolonej wodzie.
  3. Wszystkie składniki sałatki ostudź i przełóż do jednej miski.
  4. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, dopraw solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  5. Połącz sałatkę z sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE