Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka duży brokuł
30 dag makaronu świderki
3 sztuki marchewki
6-7 sztuk parówek
1 sztuka mały jogurt naturalny
kilka łyżek majonezu
czosnek
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Parówki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni bez tłuszczu.
- Marchewki pokrojone w kostkę, brokuły podzielone na różyczki oraz makaron ugotuj osobno w osolonej wodzie.
- Wszystkie składniki sałatki ostudź i przełóż do jednej miski.
- Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, dopraw solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Połącz sałatkę z sosem i wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka