Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka brokuł
2 sztuki pomidory
10 dag sera rokpol
3 sztuki ogórki konserwowe
1 sztuka czerwona cebula
- Sos
1 łyżka majonezu
1 sztuka mały jogurt naturalny
przyprawa uniwersalna
pieprz
1 szczypta cukru
3 sztuki zmiażdżone ząbki czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł ugotuj al dente w osolonej wodzie, przestudź i podziel na małe różyczki. Pomidory pokrój w kostkę, ogórki w półksiężyce, a cebulę w piórka. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa wymieszaj z serem.
- W oddzielnej misce wymieszaj składniki sosu, polej sałatkę. Gotową sałatkę odstaw na 30 minut, by składniki się przegryzły.
Źródło przepisu: przyślij przepis!