Dzisiaj jest: Sobota, 01.10.2022 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka brokułowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  brokułów
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżka  śmietany lub jogurtu greckiego

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuła gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie, odcedź, wystudź i rozgnieć widelcem. Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. Do salaterki przełóż kukurydzę i groszek, dodaj rozgniecione brokuły, śmietanę, majonez oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE