Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 6 osób
Składniki
1/2 sztuki kalafior
1/2 sztuki brokuł
2 sztuki marchew
6 sztuk jajka
1 puszka kukurydza konserwowa
2 opakowania pieczarki marynowane
słoiczki1/2 opakowania majonez
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł i kalafior oczyść, podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. Następnie odcedź, przelej zimną wodą i zostaw do ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
- Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pieczarki i kukurydzę odsącz zalewy. Pieczarki pokrój w plastry.
- Tak przygotowane składniki wrzuć do miski. Dopraw do smaku solą, pieprzem i udekoruj kleksami majonezu. Wymieszaj. Gotową sałatkę wstaw na 2 godziny do lodówki.
Źródło przepisu: Przyslij przepis