Dzisiaj jest: Czwartek, 13.05.2021 Imieniny: Roberta i Serwacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka brokułowo-serowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 200 g  chudego sera feta
  • kiełki sojowe
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka  majonezu
  • 2 ząbki  czosnku
  • garść pestek z dyni

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki, ugotuj al dente w osolonej wodzie. Ser pokrój w kostkę. Kiełki drobno posiekaj.
  2. Brokuł odcedź, przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser i kiełki. Ostrożnie wymieszaj.
  3. W oddzielnej misce wymieszaj jogurt z majonezem i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę.
  4. Na suchej patelni upraż pestki dyni i posyp nimi sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE