Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka brokuł
- 200 g chudego sera feta
- kiełki sojowe
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- garść pestek z dyni
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł podziel na różyczki, ugotuj al dente w osolonej wodzie. Ser pokrój w kostkę. Kiełki drobno posiekaj.
- Brokuł odcedź, przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser i kiełki. Ostrożnie wymieszaj.
- W oddzielnej misce wymieszaj jogurt z majonezem i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę.
- Na suchej patelni upraż pestki dyni i posyp nimi sałatkę.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia