Dzisiaj jest: Piątek, 22.01.2021 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Sałatka buraczano-ziemniaczana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę buraczano-ziemniaczaną najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki  buraki czerwone
  • 2 sztuki  ziemniaki
  • 1 sztuka  ogórek zielony
    długi
  • 1/2 sztuki  cebula czerwona
    Sos:
  • 2 łyżeczki  koperek
    posiekany
  • 1 ząbek  czosnek
  • 2 łyżki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki ugotuj, ostudź. Następnie obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach i odstaw do wystygnięcia. Następnie obierz i pokrój w kostkę.
  2. Ogórek obierz, pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na talerzu rozłóż plastry ogórka. Wierzch posyp cebulą, burakami i ziemniakami.
  3. W misce wymieszaj oliwę z octem. Dodaj posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

burakiziemniakiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE