Dzisiaj jest: Piątek, 30.09.2022 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka caprese


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże pomidory
  • 1 sztuka kulka sera mozzarella
  • garść listków świeżej bazylii
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku
  • cukier
  • sól
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z pestek winogron

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry. Plastry pomidora rozłóż na talerzu. Na każdy plaster połóż plaster mozzarelli i listek bazylii. Oprósz wszystko pieprzem.
  2. Czosnek obierz i zmiksuj z odrobiną soli, cukru, 125 ml oliwy oraz 50 ml octu balsamicznego. Powstałym sosem polej caprese.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

sałatka capreseprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE