Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 400 g filetów z kurczaka
- 1 sztuka sałata masłowa
- 100 g anchois
- 1 łyżka majonezu
- 1/2 sztuki cytryny
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g żółtego sera
- 4 sztuki kromki chleba
- sól
- pieprz
- tymianek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Oprósz solą, pieprzem oraz tymiankiem i usmaż na złoty kolor.
- Chleb pokrój w kostkę. Rozłóż na blasze i piecz 10 minut w 190 st. C.
- Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzach. Anchois osącz z oleju, zwiń w ruloniki i ułóż na sałacie. Dodaj paski mięsa i majonez. Posyp grzankami.
- Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Sałatę skrop sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wierzch posyp serem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis