Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka cezar z anchois i grzankami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z kurczaka
  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 100 g  anchois
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 sztuki cytryny
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 50 g  żółtego sera
  • 4 sztuki kromki chleba
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Oprósz solą, pieprzem oraz tymiankiem i usmaż na złoty kolor.
  2. Chleb pokrój w kostkę. Rozłóż na blasze i piecz 10 minut w 190 st. C.
  3. Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzach. Anchois osącz z oleju, zwiń w ruloniki i ułóż na sałacie. Dodaj paski mięsa i majonez. Posyp grzankami.
  4. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Sałatę skrop sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wierzch posyp serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE