Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka filet z kurczaka
1 sztuka mały brokuł
50 g pestek dyni
1 sztuka sałata lodowa
1 opakowanie mozzarelli w kulkach
olej słonecznikowy
1 sztuka bułka
4 sztuki jajka
2 łyżki masła
sól
- Sos
3 łyżki śmietany 18%
3 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
1 szczypta ziół prowansalskich
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz i drobno posiekaj. Dodaj śmietanę, majonez oraz zioła i wymieszaj. Wstaw sos do lodówki na 30 minut.
- Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Podsmaż na rozgrzanym oleju, po czym zawiń w folię aluminiową.
- Brokuł umyj, podziel na różyczki i zblanszuj w osolonej wodzie.
- Mozzarellę odsącz z zalewy. Sałatę umyj, osącz i porwij na mniejsze kawałki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na maśle. Pestki dyni upraż na suchej patelni.
- Brokuł, mozzarellę, grzanki, sałatę i pestki dyni delikatnie wymieszaj. Polej wszystko sosem. Na wierzchu ułóż kawałki kurczaka i jajka.
Źródło przepisu: Przyślij przepis