Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki jajka
ugotowane na twardo2 sztuki buraki czerwone
o średnicy 3 cm2 liście botwinka
średnie4 sztuki rzodkiewki
1 sztuka ogórek zielony
nieduży1 pęczek koperek
świeży2 łyżki jogurt naturalny
gęsty1 łyżeczka ser feta
+ do posypania1 ząbek czosnek
małysól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka obierz ze skorupek i pokrój w słupki. Podobnie przygotuj jedego buraczka, rzodkiewkę oraz ogórek. Tak przygotowane składniki wymieszaj.
- Jogurt zmiksuj z serem, czosnkiem i jednym buraczkiem na gładką masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę.
- Sałatkę rozłóż na talerze i posyp posiekanym koperkiem i pokruszonym serem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka