Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 główka kapusta biała
mała - 2 sztuki cebula
- 2 sztuki dymka
bez natki - 1 łyżeczka natka pietruszki
posiekana - 1 sztuka marchew
- 1 łyżka masło
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżka cukier
- 4 łyżki majonez
- 1 łyżka chrzan
|
|
Sposób przyrządzania:
- Główkę kapusty, marchewkę i obrane cebule poszatkuj. Następnie posól i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie odlej nadmiar soku.
- Na maśle obsmaż dymkę pokrojoną w piórka. Dodaj do kapusty.
- Majonez wymieszaj z cukrem i chrzanem. Dodaj do sałatki. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Twoje przepisy