Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.01.2022 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka coleslaw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka coleslaw to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta biała
    mała
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 sztuki  dymka
    bez natki
  • 1 łyżeczka  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 łyżka  masło
  • 1 łyżeczka  sól
  • 1 łyżka  cukier
  • 4 łyżki  majonez
  • 1 łyżka  chrzan

Sposób przyrządzania:

  1. Główkę kapusty, marchewkę i obrane cebule poszatkuj. Następnie posól i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie odlej nadmiar soku.
  2. Na maśle obsmaż dymkę pokrojoną w piórka. Dodaj do kapusty.
  3. Majonez wymieszaj z cukrem i chrzanem. Dodaj do sałatki. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE