Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki cytryna
400 g pieczarki
sól
do smakupieprz
do smakucukier
do smaku4 łyżki oliwa z oliwek
1 sztuka skórka z cytryny
2 łyżki natka pietruszki
posiekana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki umyj, podgotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku, odcedź. Po przestudzeniu pokrój w plasterki, posyp skórką z cytryny, skrop oliwą.
- Obrane cytryny pokrój w cienkie półplasterki, usuń pestki i dodaj do pieczarek. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dokładnie wymieszaj z natką pietruszki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa