Dzisiaj jest: Niedziela, 09.08.2020 Imieniny: Romana i Romualda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka cytrynowo-pieczarkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka cytrynowo-pieczarkowa to przepis na oryginalne danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cytryna
  • 400 g  pieczarki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1 sztuka  skórka z cytryny
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj, podgotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku, odcedź. Po przestudzeniu pokrój w plasterki, posyp skórką z cytryny, skrop oliwą.
  2. Obrane cytryny pokrój w cienkie półplasterki, usuń pestki i dodaj do pieczarek. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dokładnie wymieszaj z natką pietruszki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

cytrynapieczarkiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE