Dzisiaj jest: Czwartek, 07.11.2024 Imieniny: Antoniego i Ernesta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka cytrynowo-pieczarkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka cytrynowo-pieczarkowa to przepis na oryginalne danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cytryna
  • 400 g  pieczarki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1 sztuka  skórka z cytryny
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj, podgotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku, odcedź. Po przestudzeniu pokrój w plasterki, posyp skórką z cytryny, skrop oliwą.
  2. Obrane cytryny pokrój w cienkie półplasterki, usuń pestki i dodaj do pieczarek. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dokładnie wymieszaj z natką pietruszki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

cytrynapieczarkiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE