Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka deserowa z truskawkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka deserowa z truskawkami to świetny przepis na pożywne śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  twaróg
    półtłusty
  • 6 łyżek  śmietana
    12%
  • 2 łyżki  miód
    naturalny
  • cukier waniliowy
    do smaku
  • 4 łyżki  rodzynki
    królewskie
  • 1 łyżeczka  mięta
    świeża, posiekana
  • 5 listków  mięta
  • 150 g  truskawki
  • 3 łyżki  pistacje
    posiekane

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg przełóż do miski, rozdrobnij widelcem. Dodaj śmietanę, cukier wanilinowy i miód. Utrzyj wszystko na jednolitą masę.
  2. Miętę zalej 2 łyżkami wody. Dodaj rodzynki i odstaw na 30 minut. Odcedź. Truskawki umyj, osusz i pokrój w plastry.
  3. Twaróg wyłóż na półmisek, posyp rodzynkami, orzechami i plastrami truskawek. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

truskawkiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE