Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 g twaróg
półtłusty - 6 łyżek śmietana
12% - 2 łyżki miód
naturalny - cukier waniliowy
do smaku - 4 łyżki rodzynki
królewskie - 1 łyżeczka mięta
świeża, posiekana - 5 listków mięta
- 150 g truskawki
- 3 łyżki pistacje
posiekane
|
|
Sposób przyrządzania:
- Twaróg przełóż do miski, rozdrobnij widelcem. Dodaj śmietanę, cukier wanilinowy i miód. Utrzyj wszystko na jednolitą masę.
- Miętę zalej 2 łyżkami wody. Dodaj rodzynki i odstaw na 30 minut. Odcedź. Truskawki umyj, osusz i pokrój w plastry.
- Twaróg wyłóż na półmisek, posyp rodzynkami, orzechami i plastrami truskawek. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami mięty.
Źródło przepisu: Twoje przepisy