Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
500 g twaróg
półtłusty6 łyżek śmietana
12%2 łyżki miód
naturalnycukier waniliowy
do smaku4 łyżki rodzynki
królewskie1 łyżeczka mięta
świeża, posiekana5 listków mięta
150 g truskawki
3 łyżki pistacje
posiekane
|
|
Sposób przyrządzania:
- Twaróg przełóż do miski, rozdrobnij widelcem. Dodaj śmietanę, cukier wanilinowy i miód. Utrzyj wszystko na jednolitą masę.
- Miętę zalej 2 łyżkami wody. Dodaj rodzynki i odstaw na 30 minut. Odcedź. Truskawki umyj, osusz i pokrój w plastry.
- Twaróg wyłóż na półmisek, posyp rodzynkami, orzechami i plastrami truskawek. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami mięty.
Źródło przepisu: Twoje przepisy