Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka deserowa z truskawkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka deserowa z truskawkami to świetny przepis na pożywne śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  twaróg
    półtłusty
  • 6 łyżek  śmietana
    12%
  • 2 łyżki  miód
    naturalny
  • cukier waniliowy
    do smaku
  • 4 łyżki  rodzynki
    królewskie
  • 1 łyżeczka  mięta
    świeża, posiekana
  • 5 listków  mięta
  • 150 g  truskawki
  • 3 łyżki  pistacje
    posiekane

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg przełóż do miski, rozdrobnij widelcem. Dodaj śmietanę, cukier wanilinowy i miód. Utrzyj wszystko na jednolitą masę.
  2. Miętę zalej 2 łyżkami wody. Dodaj rodzynki i odstaw na 30 minut. Odcedź. Truskawki umyj, osusz i pokrój w plastry.
  3. Twaróg wyłóż na półmisek, posyp rodzynkami, orzechami i plastrami truskawek. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

truskawkiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE