Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
- 3 sztuki gruszki
- 3 sztuki jabłka
- 4 sztuki kiwi
- 3 sztuki pomarańcze
- 400 g truskawki
- 2 łyżeczki sok z cytryny
- 3 łyżki cukier puder
- 3 łyżki koniak
- 3 łyżki orzechy laskowe
posiekane
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jabłka i gruszki umyć, obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Następnie skropić je sokiem z cytryny.
- Truskawki oczyścić, przeciąć na pół i zasypać cukrem pudrem.
- Kiwi i pomarańcze obrać. Kiwi pokroić w plasterki, zaś pomarańcze podzielić na cząstki.
- Składniki przełożyć do salaterki, delikatnie wymieszać, skropić koniakiem i posypać orzechami.
- Wstawić do lodówki na 2 godziny.