Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka deserowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę podawać z biszkoptami i miętą.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 3 sztuki  gruszki
  • 3 sztuki  jabłka
  • 4 sztuki  kiwi
  • 3 sztuki  pomarańcze
  • 400 g  truskawki
  • 2 łyżeczki  sok z cytryny
  • 3 łyżki  cukier puder
  • 3 łyżki  koniak
  • 3 łyżki  orzechy laskowe
    posiekane

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka i gruszki umyć, obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Następnie skropić je sokiem z cytryny.
  2. Truskawki oczyścić, przeciąć na pół i zasypać cukrem pudrem.
  3. Kiwi i pomarańcze obrać. Kiwi pokroić w plasterki, zaś pomarańcze podzielić na cząstki.
  4. Składniki przełożyć do salaterki, delikatnie wymieszać, skropić koniakiem i posypać orzechami.
  5. Wstawić do lodówki na 2 godziny.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 14


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE