Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
400 g filet z kurczaka
100 g ryż długoziarnisty
1 puszka brzoskwinie
1/2 sztuki cebula
100 g ser żółty
1 puszka pędy bambusa
mała1 puszka kukurydza konserwowa
3 łyżki olej
1 łyżka majonez
przyprawa hiszpańska
do smakusól
do smakupieprz
świeżo zmielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie oprósz przyprawą hiszpańską i usmaż na rozgrzanym oleju. Zdejmij mięso z patelni i zostaw do ostygnięcia.
- Ryż ugotuj na sypko w osolonym wrzątku, odcedź. Zostaw do wystygnięcia.
- Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę i pędy bambusa dokładnie osącz na sicie.
- Wszystkie składniki przełóż do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj. Przed podaniem sałatkę należy schłodzić.
Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe