Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 opakowanie makaron farfalle (motylki)
- 1 puszka groszek konserwowy
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 puszka fasola czerwona konserwowa
- 250 g szynka
- 2 sztuki pomidory
- 2 sztuki ogórek konserwowy
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1 pęczek szczypiorek
- Sos:
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- papryka (przyprawa)
ostra, do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj, odcedź. Warzywa konserwowe odsącz z zalewy. Pomidory, paprykę, ogórki i szynkę pokrój w kostkę.
- Tak przygotowane warzywa wymieszaj z przestudzonym makaronem. Polej sosem przygotowanym z podanych składników. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa