Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 opakowanie makaron farfalle (motylki)
1 puszka groszek konserwowy
1 puszka kukurydza konserwowa
1 puszka fasola czerwona konserwowa
250 g szynka
2 sztuki pomidory
2 sztuki ogórek konserwowy
1 sztuka papryka czerwona
1 pęczek szczypiorek
- Sos:
4 łyżki oliwa z oliwek
papryka (przyprawa)
ostra, do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj, odcedź. Warzywa konserwowe odsącz z zalewy. Pomidory, paprykę, ogórki i szynkę pokrój w kostkę.
- Tak przygotowane warzywa wymieszaj z przestudzonym makaronem. Polej sosem przygotowanym z podanych składników. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa