Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 kg małych młodych ziemniaków
4 łyżki pestek dyni
10 dag chudego wędzonego boczku
1 pęczek rzodkiewek
6 łyżek soku jabłkowego
2 łyżki płynnego miodu
sól
pieprz
1 łyżka ostrej musztardy
6 łyżek oliwy
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane ziemniaki ugotuj w całości w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Boczek pokrój w plasterki i wysmaż. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki.
- Ziemniaki wymieszaj z boczkiem, rzodkiewkami oraz uprażonymi pestkami dyni.
- Sok wymieszaj z miodem, musztardą i oliwą. Polej sałatkę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!