Dzisiaj jest: Sobota, 11.07.2020 Imieniny: Olgi i Pelagii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka galicyjska z pestkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  małych młodych ziemniaków
  • 4 łyżki  pestek dyni
  • 10 dag  chudego wędzonego boczku
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 6 łyżek  soku jabłkowego
  • 2 łyżki  płynnego miodu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  ostrej musztardy
  • 6 łyżek  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane ziemniaki ugotuj w całości w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Boczek pokrój w plasterki i wysmaż. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki.
  2. Ziemniaki wymieszaj z boczkiem, rzodkiewkami oraz uprażonymi pestkami dyni.
  3. Sok wymieszaj z miodem, musztardą i oliwą. Polej sałatkę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE