Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki pomidory
1 sztuka ogórek
3 sztuki małe czerwone cebule
garść zielonych oliwek
garść czarnych oliwek
250 g fety
2-3 łyżki octu winnego
6 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki oregano
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórek oraz cebulę obierz. Pomidor z ogórkiem pokrój w dużą kostkę, a cebulę pokrój w krążki. Fetę pokrój w kostkę, dodaj do pokrojonych warzyw razem z oliwkami. Wymieszaj.
- Oliwę wymieszaj z octem winnym, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp oregano i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis