Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie rukola
1 sztuka ogórek
1 pęczek szczypior
3 sztuki pomidor
10 sztuk oliwki
1/2 opakowania ser feta
4 łyżki oliwa z oliwek
1 sztuka sok z cytryny
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szczypior posiekaj. Pomidory pokrój w ćwiartki, a ogórek w plasterki. Rukolę rozłóż na talerzu. Fetę pokrój w kostkę.
- Na rukoli rozłóż ogórek, pomidory, oliwki i fetę. W oddzielnej misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny i sól. Powstałym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa