Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 sztuki pomidory
- 1-2 sztuki ogórek gruntowy
- 50 sztuk oliwki
- 1 sztuka cebula czerwona
mała - 100 g ser feta
- 1 garść rukola
- 1 łyżka szczypior
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- oregano
suszone, do smaku - sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj i obierz. Pomidory pokrój w ósemki, ogórki i cebulę w plastry.
- Układaj warzywa naprzemiennie na wsypanej do miski rukoli.
- Na wierzch sałatki połóż kawałki sera - nie musisz go kroić, może być połamany.
- Całość delikatnie dopraw solą i pieprzem oraz skrop oliwą wymieszaną z oregano.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej FlyPR