Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
3 sztuki pomidory
1-2 sztuki ogórek gruntowy
50 sztuk oliwki
1 sztuka cebula czerwona
mała100 g ser feta
1 garść rukola
1 łyżka szczypior
4 łyżki oliwa z oliwek
oregano
suszone, do smakusól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj i obierz. Pomidory pokrój w ósemki, ogórki i cebulę w plastry.
- Układaj warzywa naprzemiennie na wsypanej do miski rukoli.
- Na wierzch sałatki połóż kawałki sera - nie musisz go kroić, może być połamany.
- Całość delikatnie dopraw solą i pieprzem oraz skrop oliwą wymieszaną z oregano.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej FlyPR