Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g sera półtłustego sałatkowo-kanapkowego
2 sztuki żółte papryki
1 sztuka długi ogórek
200 g pomidorków koktajlowych
2 sztuki małe czerwone cebule
100 g czarnych oliwek
4 łyżki octu z białego wina
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonego oregano
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj, osusz. Ogórek obierz, pokrój w dość grube plastry. Pomidorki przekrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka, a paprykę w krążki.
- Tak przygotowane warzywa rozłóż na talerze. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop octem. Na wierzchu ułóż oliwki oraz po dwa plastry sera. Polej sałatkę oliwą i posyp oregano.
Źródło przepisu: Moje smaki życia