Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g sera półtłustego sałatkowo-kanapkowego
- 2 sztuki żółte papryki
- 1 sztuka długi ogórek
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 2 sztuki małe czerwone cebule
- 100 g czarnych oliwek
- 4 łyżki octu z białego wina
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj, osusz. Ogórek obierz, pokrój w dość grube plastry. Pomidorki przekrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka, a paprykę w krążki.
- Tak przygotowane warzywa rozłóż na talerze. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop octem. Na wierzchu ułóż oliwki oraz po dwa plastry sera. Polej sałatkę oliwą i posyp oregano.
Źródło przepisu: Moje smaki życia