Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3 sztuki pomidory
- 1 sztuka ogórek zielony
- 1 sztuka cebula czerwona
- 1 sztuka papryka czerwona
- 15 sztuk oliwki
czarne - 180 g ser feta
- 100 ml oliwa
- 2 łyżki ocet winny
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - oregano
do smaku - 1 pęczek szczypior
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, pokrój w plastry. Ogórek pokrój w grubą kostkę. Oczyszczoną paprykę pokrój w kwadraty, a cebulę w talarki.
- Tak przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj odsączone z zalewy oliwki i odrobinę posiekanego szczypiorku. Dopraw do smaku, skrop oliwą wymieszaną z octem i ziołami. Na wierzchu ułóż ser feta pokrojony w kostkę.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia