Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
3 sztuki pomidory
1 sztuka ogórek zielony
1 sztuka cebula czerwona
1 sztuka papryka czerwona
15 sztuk oliwki
czarne180 g ser feta
100 ml oliwa
2 łyżki ocet winny
sól
do smakupieprz
do smakuoregano
do smaku1 pęczek szczypior
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, pokrój w plastry. Ogórek pokrój w grubą kostkę. Oczyszczoną paprykę pokrój w kwadraty, a cebulę w talarki.
- Tak przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj odsączone z zalewy oliwki i odrobinę posiekanego szczypiorku. Dopraw do smaku, skrop oliwą wymieszaną z octem i ziołami. Na wierzchu ułóż ser feta pokrojony w kostkę.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia