Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka kapusta pekińska
- 2 sztuki pomidory
- 4 sztuki ogórek konserwowy
- 1 sztuka filet z kurczaka
pojedynczy - 1 sztuka cebula czerwona
- 2 łyżki majonez
- 2 łyżki keczup
- przyprawa do gyrosa
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 4 łyżki olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawą do gyrosa. Usmaż na rozgrzanym oleju i ostudź.
- Kapustę pekińską poszatkuj. Pomidory, ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
- W oddzielnej misce wymieszaj majonez z ketchupem. Dopraw solą oraz pieprzem.
- Warzywa wrzuć do miski. Dodaj kurczaka i polej wszystko sosem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka