Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka kapusta pekińska
2 sztuki pomidory
4 sztuki ogórek konserwowy
1 sztuka filet z kurczaka
pojedynczy1 sztuka cebula czerwona
2 łyżki majonez
2 łyżki keczup
przyprawa do gyrosa
do smakusól
do smakupieprz
do smaku4 łyżki olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawą do gyrosa. Usmaż na rozgrzanym oleju i ostudź.
- Kapustę pekińską poszatkuj. Pomidory, ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
- W oddzielnej misce wymieszaj majonez z ketchupem. Dopraw solą oraz pieprzem.
- Warzywa wrzuć do miski. Dodaj kurczaka i polej wszystko sosem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka