Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
8 sztuk jajek
10 sztuk mniejszych pieczarek
1 sztuka por
1 sztuka marchewka
sól
pieprz
papryka w proszku
majonez
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ósemki. Pieczarki obierz, pokrój na ćwiartki i ugotuj w osolonej wodzie. Pora umyj, osusz i pokrój w krążki. Marchewkę ugotuj, wystudź, obierz i pokrój w plasterki.
- Na półmisku ułóż jajka oraz pieczarki i posyp pokrojonym porem. Na wierzchu zrób kleksy z majonezu i całość oprósz do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Na koniec sałatkę udekoruj plasterkami marchewki.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników