Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka jajeczna z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 8 sztuk jajek
  • 10 sztuk mniejszych pieczarek
  • 1 sztuka por
  • 1 sztuka marchewka
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ósemki. Pieczarki obierz, pokrój na ćwiartki i ugotuj w osolonej wodzie. Pora umyj, osusz i pokrój w krążki. Marchewkę ugotuj, wystudź, obierz i pokrój w plasterki.
  2. Na półmisku ułóż jajka oraz pieczarki i posyp pokrojonym porem. Na wierzchu zrób kleksy z majonezu i całość oprósz do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Na koniec sałatkę udekoruj plasterkami marchewki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE