Dzisiaj jest: Niedziela, 03.07.2022 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Sałatka jarzynowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka duży ziemniak
  • 1 sztuka mały seler
  • 1 sztuka mała cebula
  • 3 sztuki kiszone ogórki
  • 3 sztuki jajka
  • 1 sztuka mała puszka groszku
  • 6 łyżek  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, seler oraz pietruszkę umyj, ugotuj do miękkości i pokrój w kostkę. Ziemniak ugotuj w mundurku, przestudź, obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa wrzuć do miski.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę. Dodaj do jarzyn. Cebulę obierz, posiekaj. Groszek odcedź i razem z cebulą dodaj do pozostałych składników sałatki.
  3. Do warzyw dodaj majonez, wymieszaj. Dopraw sałatkę do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE