Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki marchewki
2 sztuki pietruszki
1 sztuka duży ziemniak
1 sztuka mały seler
1 sztuka mała cebula
3 sztuki kiszone ogórki
3 sztuki jajka
1 sztuka mała puszka groszku
6 łyżek majonezu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew, seler oraz pietruszkę umyj, ugotuj do miękkości i pokrój w kostkę. Ziemniak ugotuj w mundurku, przestudź, obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa wrzuć do miski.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę. Dodaj do jarzyn. Cebulę obierz, posiekaj. Groszek odcedź i razem z cebulą dodaj do pozostałych składników sałatki.
- Do warzyw dodaj majonez, wymieszaj. Dopraw sałatkę do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy