Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka kalafior
mały, młody100 g szynka
2 sztuki pomidory
duży3 sztuki cebula dymka
2 łyżki majonez
3 łyżki jogurt naturalny
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafior umyj, ugotuj w małej ilości osolonego wrzątku, odcedź i zostaw do ostygnięcia. Następnie podziel go na różyczki.
- Pomidory umyj, pokrój w cząstki. Dymkę umyj, drobno posiekaj razem z cebulkami. Szynkę pokrój w kostkę.
- Kalafior przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki sałatki. W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt i majonez. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa